woensdag 12 mei 2010

de nieuwe periode

Voor deze periode hebben we nu kennis gemaakt met het programma WORD.
hier hebben we een toets voor moeten maken, waarvan ik weet dat ik deze niet goed heb gemaakt.
Ik vind het een erg lastig programma en hoop na de herkansing een beter gevoel over te houden.

De serie van drie

Om een serie van drie foto's te maken was echt ontzettend moeilijk. De hele klas had hier moeite mee.
We hebben elkaar allemaal geholpen om de goede keuzes te maken.
Voor deze serie had ik eerst een serie gemaakt met alleen maar ballonnen. Dit werd helaas een beetje saai dus moest ik op zoek gaan naar een andere serie.

Door middel van mijn klasgenootjes en de studenten van mijn groepje ben ik op deze serie uitgekomen, ik ben er zelf erg tevreden over.







































Iedereen heeft vervolgens zijn foto's op moeten hangen in de gang van de fotografie kelder.
Het was erg leuk om alle series te zien van mijn klasgenootjes. Ik vond de shoot van Leonie Stolk er goed, de shoot van kelly en de shoot van Fanny Rosa. Eigenlijk vond ik alle shoots erg goed!

Voordat ik met het vak fotografie kennis had gemaakt, vond ik het helemaal niks. Ik snapte er niks van en had het idee dat ik het wel nooit zou kunnen.
Maar al snel vond ik het erg leuk om te doen.
met fotografie kan je werkelijk alles vastleggen wat je maar wilt. Je kan alles zo in scene zetten ( of juist heel spontaan) zodat jij een beeld krijgt wat je wilt.
Ik vind het nu ontzettend leuk en ben er dan ook dagelijks mee bezig.

Naast het leren maken van foto's vond ik het ook erg fijn dat elke week de foto's werden besproken met een zelfde groepje. Mijn groepje bestond uit Rooselinde, Fanny Rosa en mijzelf.

Ik heb veel geleerd van het kijken naar de foto's die deze meiden hadden gemaakt. Je leert veel van elkaars commentaar en kan elkaar ook suggesties geven in wat je moet doen. Ik heb hier erg veel aan gehad en was ook elke week erg benieuwd naar hun foto's.

Uiteindelijk heb ik als eindcijfer een 7,5 gekregen.

shoot 10


 De laatste shoot. Na een paar andere shoot's te hebben bekenen, besloot ik nog een paar foto's te maken met de ballonnen.
Nu wilde ik alleen dat het  model in de stad zou staan en dat de mensen die daar langs liepen schimmen werden.
Dit ook weer door een lange sluitertijd.

Over de laatste shoot ben ik erg tevreden.
Het is erg leuk om te zien waar je begint en waar je eindigt.
Voor de volgende keer moesten we een keuze maken uit de alle shoot;s en daaruit een serie maken van drie foto's.

shoot 9














Bij de laatste shoot ging het wat minder goed. Ik was een beetje in de war met me onderwerp en wist niet meer goed wat ik wilde.

Bij deze shoot besloot ik weer veder te gaan met waanbeelden. Ik ben samen met mijn model naar een oude loods gegaan en heb daar deze foto's genomen. Ik ben vooral tevreden over de laatste foto'. Op deze foto vind ik de kleur contrasten erg mooi en het is erg bespied. De docent was bij deze les niet aanwezig en heb ik samen met mijn mede student hier over gepraat. Zij vond de foto's goed.

Shoot 8

Shoot 7

Voor deze shoot ben ik met me model naar Hilversum sportpark gegaan. Hier is een spoorweg overgang waar je op het spoor kan staan. Het was al aardig donker buiten dus heb ik weer een lange sluitertijd moeten gebruiken. Hierdoor is de onderste foto een erg futuristische foto geworden waar ik erg tevreden mee ben.

shoot 6



Voor deze shoot wilde ik een volwassen vrouw fotograferen die tussen het riet zat te spelen met poppen enz. Bij deze shoot ben ik erg tevreden over het spionage gehalte.

Als commentaar kreeg ik dat bepaalde foto's wel erg glossy waren.

Ook ben ik bij deze shoot gaan experimenteren met een lange sluitertijd en effecten in de foto.

Shoot 5


yeaaahhhh! gelukt. een apart abstract beeld!
Dit is de eerste echte foto waar ik zelf ook erg tevreden over ben. Ik heb hierbij een sluitertijd van 15 seconde gebruikt en een ISO van 800. deze instellingen heb ik gebruikt omdat de plek waar de foto's is genomen super donker was en alleen achter ons licht was.

Shoot 4



Bij deze shoot wilde ik een waanbeeld creeren. Ik wilde een beeld creeren waarbij mensen zullen denken,, huh??
een beeld dat als je langs rijd je denkt, wat doet dat meisje daar in dat weiland???

bij de beoordeling vond de docent de foto's goed, alleen zij weer tegen mij dat ik toch meer moet proberen te spioneren en meer abstracte beelden  moet proberen te schieten....

Shoot 3


 Voor deze shoot was de bedoeling om een space wereld te fotograferen.
Dit heb ik gedaan doormiddel van een lange sluitertijd. Ik wilde dat het model extreem werd belicht maar dat het model nog wel te zien was.

De docent en de mede studenten vonden dat het erg goed ging en vonden dat ik hier op voort moest boduuren. De opdracht werd mij wat duidelijker en ik begon ideen te krijgen om waanbeelden vast te leggen.

Shoot: 3

shoot 2



Voor de volgende shoot wilde ik de negatieve kant van de drogende middelen laten zien.

Bij de beoordeling was de docent en de mede studenten erg enthousiast om de foto's. Het was alleen veel te theatraal. Het onderwerp was te duidelijk en voor de volgende keer moest ik meer in onwetendheid laten.

Voor de volgende keer wilde ik een space wereld maken.

shoot 1



Voor fotografie moesten we een krantenkop verzinnen waarbij we foto's konden gaan maken. Dit moest niet precies uitgebeeld zijn, maar deze foto moest zo zijn dat deze bij de kranten kop kon passen.

zoals gewoonlijk kon ik weer eens geen keuze maken en begon met twee titels:
"Winter pret" en "drogende middelen de positieve en negatieve kant."

omdat het maar 1/4 van het jaar winter is, was dit geen goede keuze en ben ik over gegaan naar de drogende middelen. op dit onderwerp zal ik door gaan met foto's maken. In totaal moesten we 11 shoot's doen. Elke les werd de shoot beoordeeld met je mede studenten en de docent. Bij elke shoot moest je twee verschillenden shoot's maken.

Bij zo'n shoot was het natuurlijk noodzakelijk dat je goede modellen had, goed licht, een goede camera met extra batterijen en een statief.